Lampa, pappa men vart är mamma?

I går frågade vi Elis om han kunde säga lampa och det lät som han sa det, 2ggr. Idag frågade Emil: "Kan du säga pappa?". Sen sa Elis "pappa", vi upprepade och han sa samma sak igen. Vet inte vad man ska tro, kan han redan härma, eller är det tur? Vet han vad han säger? Men det känns så han brukar titta på pappa när man säger pappa och lampa när man säger lampa och mamma när man säger mamma...med lite envishet från vår sida. Men vad hände med "Mamma"?

Här kommer en bild på en eller den enda hakklapp jag gjort, jag är så glad att jag gjorde den och att den blev bra. Tack för hjälpen svärmor Lena :)


Rörande

Här kommer lite fina ord som fick mig rörd, tagna ur tidningen Vi föräldrar där Johan Såthe har skrivit en krönika om relationen till hans dotter Harriet:

"Det handlar nog om att jag älskar den period som Harriet är i nu. Hon älskar livet och tror gott om alla. Hon skrattar  och leker, inget jobb, inga pengar, inget tjafs. Bara leva livet nära dem man älskar. Nya saker att upptäcka varje  dag.
Jag vet att när jag väl tagit den första striden med min dotter kommer det snart att komma en till. Och en till.
Om jag väntar med att sätta ner foten och bli en sträng uppfostringspappa får jag och min bästa kompis mysa vidare   i vår egen värld en stund till.
Jag vet att vi lever på lånad tid.
Tack, Harriet, för att du gav mig mitt drömjobb.
Du är den bästa chef jag någonsin haft."
Här är våran chef:)

Skogen

Idag gjorde vi det, tog oss ut i skogen! Det blev en liten brasa, lite kaffe, lite blåbär, lite svamp och fågelletning. Härligt att komma ut, speciellt när det var så bra väder. Annars är det så lätt att dagen går och sen blir klockan för mycket och jag blir stressad. Mysigt var det. Jag hoppades få se lite kantareller men tror att jag måste plugga på lite för att hitta dom guldisarna. I kväll var jag och några damer och tittade på en fotbollsmatch med Ufc. Kul att se fotboll, var länge sen. Det skulle jag också vilja göra oftare.


Glommersträsk
Nu har Emil gjort sitt sista arbetspass för den här sommaren. Härligt. Fast å andra sidan inte, det betyder  att det är slut på sommaren. Jag och Elis åkte tåg till Jörn i måndags, därifrån fick vi hämtning av Emil till Glommersträsk. När det är höst finns det mycket att göra där. Vi hann med både lingon, blåbär och svampplock. Mysigt! Tråkigare att rensa, speciellt svampen. Hmm, upptäckte vita små pytte maskar. Hua, tur jag upptäckte dom innan jag smakade.

Umeälven och Matskålar

Det var i fredags kring middagstid, jag och Elis skulle ta oss från Teg till Grubbe med mina fötter. Den sträckan är ändå hyffsat lång och jag valde mellan att ta den snabbaste vägen eller den lite mysigare. Valet blev den mysigare, längs strandprommenaden. Jag ångarar mig inte, huua att gå längs Storgatan/Backenvägen med all trafik får en att bli stressad även om man har gott om tid på sig. Så här kommer lite bilder från den sträckan. På ett ställe där jag ofta lekte när jag var yngre, där Tvärån mynnar ut i Umeälven såg vi att flyttfåglarna ( tror jag ) börjat samla i hop sig. Det bärjar kännas oundvikligt, hösten är nog på väg.

Elis umgås med sin Mormor
Elis har fått sig ett superfint matkit från www.supporterprylar.se. Tack tack :) Matskål, gaffel, sked och lock med fotbollsklubben Liverpools märke på. Toppen grejer, då kan man ha en liten påse med banangrötspulver i och lite varmt vatten i en termos. Superlätt att blanda ihop vart man än är. Sen är det bara att sätta på locket igen och ta hem för diskning.
På återseende

Bagageutrymme

Det har varit en rolig dag. Matilda, jag och Elis har bökat på i stan, tänkte ta deras bil till Ersbodaaffärerna Myrorna och någon till nyöppnad secondhandbutik. Men planen gick i stöpet, vi lyckades inte få in barnvagnen i deras bil. Det kanske hade gått med ett ännu genuinare försök, fast jag blev för ängslig att ha sönder deras saker i bagageutrymmet. Tur att vi har våran stora blåa bussbil, trots att det känns som den drar mycket bensin är den värdefull med sina stora utrymmen. Man rymmer massa bråte och ändå går det bra att slänga in barnvagnen också. Fick även en härlig prom på kvällen med Karin, utan Elisson. Han fick vara med mormor och morfar, jag tyckte han skulle slippa ännu mer vagnåkning då han redan åkt vagn hela dagen. Nu strax innan midnatt fick  jag och Elis hämtning av Emil och Elis farmor som varit och fiskat igen. Elis var tröttaste bebben och Farmor Lena funderade även hon över utrymmet i hennes bil.

Hejs


Elis farmor på besökSå där brukar våra mornar starta ( först blöjbyte ). Elis får ligga och jollra på en filt på golvet, vilket han är ganska nöjd med sådär på morgonen. Tur för mig/oss för då hinns frukost och viktigast av allt KAFFET med. Underbart beroende det där med kaffe, det är ju ett beroende man får ha. Inget man borde sluta med, bara hålla i schack. Haha det låter inget vidare det där. Men jag saknar snus, fast vill verkligen inte börja om, så kaffet får stå för det suget också. Annat var det under graviditeten då endast 3 koppar / dag rekommenderades. På andra bilden morgonmyser Elis med sin Farmor.

Jag och Elis träffade Kristina och hennes dotter Stella som är 1 månad äldre än Elis idag. Jätte kul att  träffa dom igen. Det blev en prommenad, en fika på Station och en sväng på stan. Mysigt. Blir lätt stressigt att fika med Elis nuförtiden, det känns att han vill att mer ska hända. Han vill hit och dit.

Och sista bilderna är på Emils ( Elis pappas ) fina öring han fick i Lögdeälven idag. Elis verkade tycka att det var ett spännade möte!

På prommenad genom stan challalallalla

Fast vi gick inte genom stan, vi gick runt ön. Syster Petra kom hit på besök i dag. Bra sällskap var ordet.
Åt goda fetaostbiffar, sallad och bulgur. Bra grejor.


Elis har kommit in i en ljudperiod igen nu han aaa:ar och blll:ar om jag tolkar det rätt. Känns som att det går i perioder det här med pratet, ibland är han en riktigt ihärdig snackare och andra dagar säger han knappt något alls. Kanske är så, de övar olika saker olika dagar. Ibland sitta, ibland, gå, ibland prata, ibland bara iaktta. Just nu har jag lagt ersättningsförsöket på is. Elisson storvägrar ersättning, på honom verkar det som att till och med vatten är en större hit. Så jag forsätter amma och försöker fylla ut med barnyoghart och banangröt tills vidare...skrev detta nyss men nu ...han åt, hade gjort lite bara för att prova men var tvungen att göra mera, hipphipp. Vad underbart det skulle vara om detta håller! Hejs

En ny chans

Jag har bestämt mig för att ge mitt eget bloggande en ny chans. Det har varit ett enormt uppehåll sen sist men nu ska jag göra ett tapprare försök.

Idag kom mor för att hämta upp mig på en prommenad. Vi stannade till i staden för att äta go-glass. Hoppas verkligen sommaren blir lång i år!Vi forsätte färden mot Rödäng för att hänga lite där.


Min bror gör sina sista dagar som Rödängs och Umeåbo för han ska nämligen plugga i Luleå. Kommer bli tomt med honom däruppe men roligt att han tog sig in på programmet han ville. Det blir säkert fantastiska år för honom med studentlivet.

Ut kom en bebis!

Helt otroligt, han kom tillslut. Lilla-Stora Elis. Idag är han nästan 5,5 månader. Tiden har rusat fram, på Elis märker man hur stor förändring en enda liten månad kan innebära. Elis visar vad tid är. Dessa 5,5 månader har vänt upp och ned på allt vad livet  tidigare innebar och samtidigt ställt allt till rätta. Är han inte go så säg!I fredags var vi på upptäcksfärd längs umeälven. Här är lite bilder tagna nedan för Baggböleherrgård.


RSS 2.0